Spanwanden

Op zoek naar een unieke eyecatcher voor je professionele zaak? Wil je je oude muren camoufleren? W-Works plaatst niet enkel pvc-spanplafonds, maar ook spanwanden die je volledig kan personaliseren. Je accentueert zo je bedrijfsidentiteit, brengt je merk tot leven en creëert een werkomgeving die zowel motiveert als inspireert. Wedden dat je je klanten imponeert én de concurrentie overtreft?

Steel de show met een karaktervolle spanwand

Je bedrijfsinterieur vormt het visitekaartje van jouw onderneming. Het is daarom uiterst belangrijk om goed na te denken over de interieurinrichting, tot in de kleinste puntjes en hoekjes. Enkel zo kan je je merk optimaal in de verf zetten. Spanwanden transformeren je gehele interieur in no time, zonder breek- of kapwerken.

Het zijn pvc- of polyester kunstdoeken die vóór je huidige wand geplaatst worden. Ze worden zodanig strak gespannen dat ze er niet uitzien als een doek, maar eerder als een muur. Spanwanden komen perfect tot hun recht in kantoren, kledingzaken, showrooms, ontvangstbalies, hotels, restaurants, reisbureaus, kapsalons en privépraktijken. Daarnaast ogen ze natuurlijk prachtig in privéwoningen.

Spanwanden

Wat zijn de voordelen van spanwanden?

Een spanwand in jouw zaak integreren, is een slimme zet. Je kan er werkelijk alle kanten mee uit. Een spanwand is niet alleen een authentieke blikvanger, maar is daarnaast bijzonder sterk, duurzaam, gebruiksvriendelijk én snel geplaatst.

Met een spanwand kies je voor een innovatieve én efficiënte interieuroplossing. Hij wordt in slechts één dag tijd geplaatst en je hoeft nadien geen brokstukken of rommel op te ruimen. Is je huidige muur beschadigd of verouderd? Dan hoef je die niet te slopen en te vervangen. Je bedekt je versleten muur met een spanwand en klaar is kees. Meubels en accessoires hoef je dus niet te verplaatsen tijdens de werken, wat nog zo makkelijk is. Zelfs schilder- en behangwerken zijn geheel overbodig, een spanwand geeft meteen een afgewerkt en elegant resultaat.

Wordt je oude muur geteisterd door scheuren, barsten of vlekken? Met een spanwand is het net alsof die nooit bestaan hebben. Je verhult alle oneffenheden in een-twee-drie. Ook kabels en elektrische installaties kan je met zo’n valse wand tactisch verbergen. Met een spanwand is je interieur dus steeds spic en span.

Uiteraard wil je een unieke spanwand die nergens anders te vinden is, een die jouw bedrijfsidentiteit perfect weerspiegelt. Gelukkig kan je een spanwand volledig personaliseren, tot in de kleinste details. Formuleer een krachtige slogan, kies voor een sprekende foto en speel naar hartenlust met RAL-kleuren, motieven en prints. Met zo’n fotomuur of fotowand creëer je een omgeving waar zowel klanten als medewerkers zich goed, gelukkig en gestimuleerd voelen.

It’s your time to shine! Met een spanwand zet je je zaak in de spotlights, letterlijk en figuurlijk. Je kan niet alleen spotjes in je valse wand plaatsen, maar ook het doek langs achteren laten oplichten. Zo’n lichtwand creëert een sfeervol lichteffect dat jouw klanten vast en zeker zal bekoren. Het is tevens mogelijk om geluidsinstallaties in deze lichtwand te integreren.

Een spanwand hangt in een mum van tijd te blinken in je interieur. In slechts enkele uren tijd krijgt je bedrijfsinterieur een flinke upgrade en een unieke look. Wens je na een aantal jaar toch een andere spanwand of is de verlichting stuk? Geen zorgen: een spanwand is niet alleen eenvoudig monteer-, maar ook demonteerbaar. We halen de valse wand van de profielen, doen de nodige aanpassingen en bevestigen het (nieuwe) doek aan dezelfde profielen. De montageprofielen kunnen dus gewoon blijven hangen, easy peasy!

Als je goed voor jouw unieke spanwand zorgt, dan gaat hij decennialang mee. Deze valse wand is namelijk bijzonder sterk en duurzaam. Zijn kleuren blijven dag na dag mooi schitteren en hij is perfect opgewassen tegen vocht, hitte, schokken, vlekken, schimmels en bacteriën. Je dient alleen op te letten met scherpe voorwerpen. Komen deze in de buurt van je spanwand, dan kunnen ze helaas onherstelbare schade veroorzaken.

De ruimte tussen je huidige wand en je spanwand creëert een thermische isolatielaag. Met een spanwand verklein je bovendien de ruimte, waardoor je iets minder oppervlakte moet verwarmen. Dat heeft uiteraard een positief effect op je energierekening. Weerklinken er vaak vervelende echo’s in je zaak? Is je pand nogal gehorig? Ook dat valt makkelijk op te lossen met een spanwand. Je kan een isolatielaag aanbrengen tussen je oude en valse muur en zo de akoestiek opmerkelijk verbeteren.

In jouw zaak heb je het vast al druk genoeg. Elke klus die je kan uitsparen, is mooi meegenomen. Een spanwand is ook daarom een goeie keuze: hij vraagt amper onderhoud. Wrijf hem een aantal keer per jaar proper met een zachte doek (met lauw water en wat afwasmiddel) en hij blijft jarenlang stralen in je interieur.

Spanwanden

Hoe gaat ons team te werk?

Een spanwand installeren is geen sinecure. Je schakelt dus best een specialist in om zo’n valse wand te plaatsen. Bij W-Works doorlopen we steeds enkele vaste stappen om een onberispelijk resultaat te garanderen:

  • Bespreking: We komen bij jou ter plaatse om je wensen in kaart te brengen.
  • Opmeting: We meten je muren op en bestellen het pvc-kunstdoek op maat.
  • Plaatsing: We snijden openingen in het doek voor de verlichting of geluidsinstallaties, plaatsen montageprofielen aan je muren en trekken het doek hierin. We verhitten de ruimte hierbij tot 40 à 50 °C zodat het doek rekbaar wordt. Bij kamertemperatuur wordt je spanwand vervolgens mooi strak. We werken je valse wand tot slot piekfijn af met de juiste verlichting en/of ornamenten.
  • Herstelling: We blijven voor je klaarstaan om je fotowand of lichtwand te herstellen.
Spanwanden

Ook nood aan een spanplafond?

Een spanwand creëert pure authenticiteit in zowel professionele als privéinterieurs. Maar je kan nog een stapje verder gaan. Wil je ook je plafond in een nieuw kleedje steken? Is je huidige plafond beschadigd, vuil of te hoog? Met een pvc-spanplafond verdwijnen deze problemen als sneeuw voor de zon. Deze innovatieve interieuroplossing kent ontelbaar veel voordelen en brengt esthetiek en gebruiksgemak op unieke wijze samen. Het wordt ongeveer op dezelfde manier geplaatst als een spanwand.

W-Works geeft je interieur een wow-effect

Wil jij een hemelsbrede skyline van New York in je restaurant of een schattig wolkjesplafond in je babykamer? Wat je interieurdromen ook mogen zijn, W-Works laat ze werkelijkheid worden. Met meer dan 15 jaar ervaring plaatsen wij spanplafonds en spanwanden met de grootste precisie. Geen enkel detail laten we aan het toeval over. Een persoonlijke aanpak en heldere communicatie dragen we hoog in het vaandel. Doorheen het gehele traject kan je bij de zaakvoerder zelf terecht. Hij volgt alle werken mee van a tot z en vormt je vaste aanspreekpunt. Je hebt trouwens 15 jaar fabrieksgarantie op alle spanplafonds.