Voor- en nadelen

Spanplafonds zijn verlaagde plafonds die esthetiek, duurzaamheid en gebruiksgemak meesterlijk met elkaar combineren. W-Works heeft ondertussen ruim 15 jaar ervaring in de montage van deze verlaagde plafonds en garandeert steeds een feilloze afwerking, tot in de allerkleinste hoekjes. Samen creëren we een interieur waarin jij je écht thuis voelt.

Til je pand naar een hoger niveau met een verlaagd plafond

Een vals of verlaagd plafond transformeert je woning of kantoor in een mum van tijd. Met zo’n verlaagd plafond kan je een beschadigd of oud plafond verbergen, een té hoog plafond verlagen en de akoestiek verbeteren. Daarnaast kan je spelen met niveauverschillen en zelfs sierlijsten, ornamenten en verlichting mooi in het plafond integreren. Een sfeervoller en authentieker interieur is het resultaat. Er bestaan verschillende soorten valse of verlaagde plafonds. Denk maar aan gyprocplafonds, systeemplafonds en spanplafonds. Je kan een verlaagd plafond daarnaast vormgeven met houten, metalen, aluminium of pvc-panelen.

Voor- en nadelen
Voor- en nadelen
Voor- en nadelen
Voor- en nadelen
Voor- en nadelen
Voor- en nadelen

Een spanplafond als verlaagd plafond: de voordelen op een rij

Bij W-Works kiezen we steevast voor pvc-spanplafonds omdat ze meer voordelen bieden dan andere verlaagde plafonds. Ze bestaan uit een rekbaar pvc-kunstdoek dat met montageprofielen bevestigd wordt. De ruimte wordt hierbij opgewarmd tot 40 à 50 °C om het doek soepel te maken. Daarom wordt een spanplafond ook wel een ‘warm plafond’ genoemd. Komt de kamer nadien terug op kamertemperatuur, dan staat het doek mooi strak. Een efficiënte, innovatieve en unieke oplossing voor élk interieur.

Een spanplafond kan in slechts één dag geplaatst worden en er komen geen afbraakwerken aan te pas. Je kan je meubels dus gewoon laten staan tijdens de montage. Een spanplafond is nadien perfect egaal en een likje verf is overbodig. Dat staat in schril contrast met andere verlaagde plafonds. Bij een gyprocplafond bijvoorbeeld komt er veel werk en stof kijken. De montage kan wel een week duren en de brokstukken moet je er helaas ook bijnemen. Zo’n verlaagd plafond moet achteraf eveneens nog gepleisterd en geverfd worden. Dat komt neer op een pak meer werkuren en hogere kosten.

Beschikt je pand over een beschadigd, vuil of oud plafondoppervlak? Met een spanplafond verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Zo’n verlaagd plafond maskeert je huidige plafond en laat het nieuw ogen in een-twee-drie. Daarnaast kan de ruimte tussen je bestaande plafond en het verlaagde plafond gebruikt worden om kabels en elektrische installaties te verhullen. Zo ziet jouw verlaagde plafond er steeds egaal, elegant en piekfijn uit.

Wil je graag een verlaagd plafond met wolkjesprint in de babykamer? Op zoek naar een trendy accent in jouw kantoorruimte? Houd je van een verlaagd plafond met reliëf? Spanplafonds zijn immens veelzijdig en makkelijk personaliseerbaar. Ze zijn beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren én uitvoeringen, van mat tot hoogglans. Bovendien kunnen ze bedrukt worden met tekst, afbeeldingen of motieven. Pimp je verlaagde plafond dus gerust met een foto van een idyllisch landschap of van je familie. Laat je creativiteit de vrije loop!

Een spanplafond is in een mum van tijd gemonteerd in je woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. Wil je na een aantal jaar toch liever een andere print op je plafond zien blinken? Ben je het gekozen plafondkleurtje moe? Dan kunnen we het pvc-doek eenvoudig van de profielen halen en er nadien een gloednieuw doek aan bevestigen. De profielen kunnen in dat geval gewoon blijven hangen. Zo’n makkelijke demontage komt ook goed van pas als er leidingen hersteld moeten worden of nieuwe kabels getrokken moeten worden.

Met een spanplafond kies je voor een onderhoudsarm verlaagd plafond. Een pvc-spanplafond weert schimmels en bacteriën af en is volledig afwasbaar. Het wordt aangeraden om je verlaagde plafond minstens één keer per jaar te reinigen. Neem een zachte doek en wrijf het vuil eenvoudig weg met lauw water gemengd met wat afwasmiddel.

Een spanplafond lijkt wel onoverwinnelijk. Het is bijzonder stevig en kan tot wel 100 kg water dragen zonder zich te verroeren! Een pvc-spanplafond verandert niet van kleur en is perfect opgewassen tegen schokken, scheuren en vlekken. Het bokst bovendien perfect op tegen vocht en hitte. Dit verlaagde plafond is daarom ook ideaal voor je keuken, badkamer of sauna.

Is je plafond te hoog en verlies je daardoor kostbare energie? Door je plafond te verlagen moet je minder ruimte verwarmen, wat een positieve invloed heeft op jouw energierekening. De ruimte tussen je huidige plafond en je verlaagde plafond zorgt tevens voor thermische isolatie. Wil je de galm in huis verminderen? Ook dan is een spanplafond de ideale oplossing. Het creëert namelijk een uitstekende geluidsisolatie. Je kan ook kiezen voor een speciaal akoestisch spanplafond. Dit verlaagde plafond absorbeert en dempt hinderlijke geluiden waardoor het woon- en leefklimaat verbetert.

Spotjes en lusters kunnen heel makkelijk geïntegreerd worden in een spanplafond. Hiervoor worden er gaten gemaakt in het pvc-doek, zonder dat dit scheuren oplevert. Want to go the extra mile? Je kan er ook voor kiezen om verlichting te plaatsen tussen je huidige plafond en je nieuwe spanplafond. Zo’n lichteffect creëert een extra speciale en gezellige sfeer.

Voor- en nadelen

Schuilt er dan geen enkel addertje onder het gras?

Natuurlijk heeft elke medaille een keerzijde. Ondanks de vele voordelen, kent dit verlaagde plafond ook enkele nadelen:

  • Je moet erop letten dat je niet met scherpe voorwerpen in de buurt van het spanplafond komt. Anders kan dit onherstelbare schade aanrichten. Dit wil echter niet zeggen dat het doek kwetsbaar is, het heeft een immense flexibiliteit en draagkracht.
  • Je moet goed nadenken over je lichtplan vooraleer je een spanplafond plaatst. Je kan de verlichting nadien namelijk niet meer aanpassen vanwege de gaten in het verlaagde plafond.
  • Tot slot is een dergelijk verlaagd plafond moeilijk overschilderbaar. Wil je na een paar jaar een nieuw kleurtje of een andere print? Dan laat je best een nieuw spanplafond bevestigen.
Voor- en nadelen
Voor- en nadelen

Hoe we jouw plafond verlagen of renoveren

Om een verlaagd plafond correct en nauwkeurig te plaatsen is vakkennis vereist. Schakel daarom zeker een ervaren professional in om je plafond te verlagen of renoveren. Bij W-Works doorlopen we enkele vaste stappen om een succes te maken van jouw interieurproject:

  1. Bespreking: We komen bij jou langs om je wensen en verwachtingen te bespreken.
  2. Opmeting: We meten je plafond op en bestellen het pvc-doek in de juiste afmetingen.
  3. Plaatsing: We snijden openingen in het pvc-doek voor de verlichting, monteren profielen aan je plafond en bevestigen het doek hieraan. We verhitten de ruimte hierbij tot 40 à 50 °C zodat het doek soepeler wordt. Nadien brengen we de ruimte terug op kamertemperatuur en wordt het doek mooi strak. We werken het spanplafond uiteindelijk netjes af met de juiste verlichting.
  4. Herstelling: Je kan achteraf op ons team rekenen om je verlaagde plafond te herstellen.

Meer over plaatsing en afwerking

Voor- en nadelen

Liever een karaktervolle spanwand?

Misschien heb je geen nood aan een verlaagd plafond, maar ben je wel op zoek naar een toffe blikvanger in jouw kantoor, ontvangstbalie, showroom, kledingwinkel, hotel of restaurant. In dat geval is een spanwand volledig wat jij zoekt. Laat dit pvc-doek bedrukken met een foto, motief of tekst naar wens, kies de gepaste verlichting en maak een verpletterende indruk op jouw klanten.

Meer info over spanwanden

Vertrouw op de expertise van W-Works

W-Works heeft doorheen de jaren een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van spanplafonds. Al meer dan 15 jaar verfraaien we interieurs van zowel privé- als professionele panden in Vlaams Brabant, Oost- en West-Vlaanderen. We hanteren een uiterst persoonlijke aanpak en installeren daarom steeds een verlaagd plafond exáct zoals jij dat wenst. Hoe we een onberispelijke kwaliteit garanderen? Onze zaakvoeder is je vaste aanspreekpunt en volgt alle werken op, van a tot z. Je kan trouwens rekenen op 15 jaar fabrieksgarantie voor alle spanplafonds.