Plaatsing en afwerking

Wil je een vals plafond laten plaatsen om je huidige plafond te verlagen, renoveren of verbergen? Een spanplafond camoufleert oneffenheden en barsten als geen ander. Laat je zo’n vals plafond plaatsen, dan verbetert ook de akoestiek én krijgt je interieur een heuse upgrade. Schakel W-Works in om jouw spanplafond te installeren en profiteer elke dag opnieuw van jouw stijlvolle stekje.

Vals plafond plaatsen? Kies voor een spanplafond!

Als je een vals plafond wilt laten plaatsen, dan kan je kiezen tussen gyproc-, systeem- en spanplafonds. Je kan je plafond ook verlagen met metalen, aluminium, houten of pvc-panelen. Door een vals plafond te plaatsen, verhul je de gebreken in je interieur terwijl je zijn troeven maximaal uitspeelt. Je creëert meer sfeer en comfort en optimaliseert tevens de isolatie. W-Works installeert uitsluitend pvc-spanplafonds vanwege de vele voordelen ten opzichte van de andere valse plafonds.

Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking

Zo plaatsen we jouw valse plafond

Om een vals plafond correct te plaatsen heb je een flinke portie vakkennis nodig. Zeker als je jarenlang wilt genieten van je spanplafond. Schakel daarom onze experten in voor een piekfijne montage. We doorlopen steeds enkele vaste stappen om een knap totaalplaatje te maken van jouw interieur.

Uiteraard wil je een vals plafond laten plaatsen dat overeenstemt met jouw verwachtingen. Daarom komen we eerst bij jou thuis of in je onderneming langs om je wensen te bespreken op het vlak van stijl, afwerking en verlichting. Droom jij van een gracieuze luster aan je plafond? Een babykamer met een schattig wolkjesplafond? Vertel ons meer over je interieurdromen en wij laten ze werkelijkheid worden. Uiteraard geven we gericht, persoonlijk en deskundig advies zodat jij de juiste keuzes maakt.

We meten je plafond nauwkeurig op om de gehele oppervlakte tot in detail te kennen, inclusief alle hoekjes, kantjes, bogen of geometrische uitsteeksels. Dat is belangrijk omdat het pvc-doek in één geheel bevestigd wordt. We bestuderen bovendien de montagemogelijkheden en bekijken welke kabels en nutsvoorzieningen ingebouwd moeten worden (airco, verwarming, elektriciteit, verlichting, geluidsinstallaties …). Dat bepaalt namelijk hoe hoog je valse plafond geplaatst wordt. Nadien sturen we jou een offerte op. Heb je de offerte goedgekeurd? Dan bestellen we het pvc-kunstdoek in de juiste kleur, uitvoering, stijl en afmetingen.

Op de afgesproken datum komt een van onze professionals langs om jouw valse plafond feilloos te plaatsen. We bepalen het niveau van het spanplafond en bevestigen montageprofielen op de juiste hoogte aan je muren of huidige plafond. We snijden vervolgens openingen in het kunstdoek voor de verlichting en/of luidsprekers. Met behulp van een gasbrander of hittekanon verhitten we de ruimte tot 40 à 50 °C zodat het pvc-doek rekbaar en soepel wordt. We trekken het op maat gemaakte pvc-doek vervolgens in de profielen. Nadien brengen we de ruimte terug op kamertemperatuur waardoor het kunstdoek mooi strak komt te staan. We werken het valse plafond tot slot netjes af met verlichting, sierlijsten, moluren of rozetten.

Vertoont je spanplafond scheurtjes? Zijn je inbouwspots of plafondornamenten beschadigd? Nadat je valse plafond geplaatst is, laten we je niet aan je lot over. Je kan op ons team blijven rekenen voor alle herstellingswerken. We proberen steeds zo snel mogelijk bij jou langs te komen, afhankelijk van de urgentie van het probleem.

Plaatsing en afwerking

Spanplafonds: het summum van esthetiek en innovatie

Spanplafonds duiken de laatste jaren steeds meer op in bedrijfspanden, nieuwbouw- en renovatiewoningen. Een spanplafond bestaat uit een op maat gemaakt pvc-kunstdoek dat onder je huidige plafond bevestigd wordt met montageprofielen. Deze valse plafonds worden geplaatst aan de hand van warmte: de ruimte wordt eerst opgewarmd tot wel 50 °C. Daarom worden ze ook ‘warme plafonds’ genoemd. Laat je een dergelijk vals plafond plaatsen, dan krijgt je interieur een elegante, verzorgde, persoonlijke én authentieke toets. En dat in slechts enkele uren tijd. Spanplafonds ontpoppen zich daarom langzaam maar zeker als een inventieve én efficiënte interieuroplossing.

Wat zijn de voordelen van spanplafonds?

Wil je graag een vals plafond laten plaatsen? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een pvc-spanplafond. De voordelen van dit valse plafond zijn legio:

 • snelle plaatsing zonder brokstukken
 • strak, egaal en naadloos eindresultaat
 • perfect op maat van elke ruimte
 • makkelijk monteer- en demonteerbaar
 • robuust, duurzaam en kleurvast
 • bestand tegen schokken, barsten en vlekken
 • onderhoudsarm en makkelijk afwasbaar
 • goede thermische en akoestische isolatie
 • opgewassen tegen vocht en warmte
 • schimmel- en bacteriewerend
 • brandveilig en geeft geen giftige stoffen af
 • diverse kleuren, motieven en uitvoeringen
 • mooie integratie van verlichting
 • camouflage van kabels en leidingen
 • snelle plaatsing zonder brokstukken
 • strak, egaal en naadloos eindresultaat
 • perfect op maat van elke ruimte
 • makkelijk monteer- en demonteerbaar
 • robuust, duurzaam en kleurvast
 • bestand tegen schokken, barsten en vlekken
 • goede thermische en akoestische isolatie
 • opgewassen tegen vocht en warmte
 • schimmel- en bacteriewerend
 • brandveilig en geeft geen giftige stoffen af
 • diverse kleuren, motieven en uitvoeringen
 • mooie integratie van verlichting
Plaatsing en afwerking
Plaatsing en afwerking

Eerder op zoek naar een spanwand?

Misschien wil jij geen vals plafond laten plaatsen, maar een indrukwekkende spanwand om jouw merk of onderneming in de kijker te zetten. W-Works installeert spanwanden in onder andere kantoren, ontvangstbalies, showrooms, kledingwinkels, hotels en restaurants. Ze kunnen voorzien worden van je logo, tekst of foto’s en vormen een prachtige eyecatcher in jouw bedrijfsinterieur. Spanwanden gelden als hét ultieme visitekaartje.

Meer over spanwanden

W-Works, jouw expert in spanplafonds en -wanden

Al meer dan 15 jaar zetten we alles op alles om onze standaard én onze klantentevredenheid hoog te houden. Dat doen we door onze spanwanden en valse plafonds te plaatsen met de grootste precisie, tot op de laatste millimeter. We hanteren daarnaast een persoonlijke aanpak en communiceren steeds helder en duidelijk. We luisteren aandachtig naar jouw wensen en streven die zoveel mogelijk na. De zaakvoerder zelf vormt jouw vaste aanspreekpunt, zowel voor, tijdens als na de plaatsing van je valse plafond of wand. Je hebt trouwens maar liefst 15 jaar fabrieksgarantie op onze spanplafonds.